Το Victoria Hotel στο Μέτσοβο

Το Victoria Hotel βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Μετσόβου, και απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του.

Το Μέτσοβο, είναι μια όμορφη ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου αμφιθεατρικά χτισμένη σε ένα καταπράσινο τοπίο στις πλαγιές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Το μέτσοβο μαγεύει τους επισκέπτες με το φυσικό του πλούτο, την άγρια ομορφιά και την εναλλαγή του τοπίου, κάθε εποχή του χρόνου.

Από τα βουνά που περικλείουν το Μέτσοβο πηγάζουν μερικά από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας, όπως ο Αώος, ο Άραχθος και ο Πηνειός. Βρίσκεται βορειοδυτικά της Ελλάδας, σε μια απόσταση 420 χλμ. από την Αθήνα, 240 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 40 χλμ. από τα Ιωάννινα και 70 χλμ. από τα Τρίκαλα.

Το Μέτσοβο είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρες, καθώς στην περιοχή υπάρχει πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορεί να απολαύσει κάθε επισκέπτης.

Εκτός από σκι στα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, μπορείτε να απολαύσετε ορειβατικές, πεζοπορικές αλλά και ποδηλατικές διαδρομές στο μαγευτικό τοπίο που περικυκλώνει το Μέτσοβο. Επίσης, μπορείτε να απολάυσετε ερασιτεχνική αλιεία αλλά και να επισκεφθείτε διάφορα αξιοθέατα και μουσεία, όπως την Πινακοθήκη Αβέρωφ αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου και το Μουσείο Τσανάκα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάθε δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε συνδυάζοντας την διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας.

Δραστηριότητες στο Μέτσοβο

Ursa Trail – Πεζοπορικές διαδρομές γύρω από το Μέτσοβο

Το Ursa Trail – Μονοπάτι της αρκούδας – είναι μια ορεινή διαδρομή 40 km γύρω από το Μέτσοβο. Το μονοπάτι μπορεί να περπατηθεί σχεδόν όλο το χρόνο και κάθε χρόνο διεξάγονται οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Ursa Trail και Στα Χνάρια της Αρκούδας. Το 2016, το Ursa Trail έλαβε την πιστοποίηση “Leading Quality Trails – Best of Europe” από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας, καθιερώνοντας το Μέτσοβο ως έναν από τους σημαντικούς πεζοπορικούς προορισμούς της Ευρώπης. Το Ursa Trail περνά από μνημεία και τοπία μοναδικής ομορφιάς.

Epirus Trail - Το μονοπάτι των 370 χλμ.

Το Epirus Trail είναι μια μεγάλη ορεινή περιπέτεια που διασχίζει όλη την Ήπειρο, από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα. Με ένα αρχικώς εκτιμώμενο μήκος 300 χλμ., το Epirus Trail είναι η μεγαλύτερη ενιαία πεζοπορική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, ενώ μελλοντικός στόχος είναι να ενωθούν περιοχές της Ηπείρου αλλά και να επεκταθεί προς την Μακεδονία. Οι περιοχές που διασχίζει περιλαμβάνουν μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, μοναδικές εναλλαγές τοπίου, ενδιαφέρον ανθρωπογενές περιβάλλον ενώ τα πολιτιστικά στοιχεία που το «ντύνουν» του προσδίδουν μια σημαντική ιδιαιτερότητα.

Χιονοδρομικά Κέντρα

Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου Πολιτσές

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου Πολιτσές, μπορείτε να απολαύσετε Αλπικό Σκι ή Σκι Αντοχής, Σκι με Χιονοσανίδα, Έλκηθρο ή άλλα Όχήματα Χιονιού. Το Χιονοδρομικό Κέντρο περιλαμβάνει Σαλέ και υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης του εξοπλισμού σας.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρακόλι

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρακόλι, μπορείτε να απολάυσετε Αλπικό Σκι ή Σκι με Χιονοσανίδα. Το Κέντρο επίσης, περιλαμβάνει Σαλέ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου παρέχει στους επισκέπτες του Αλπικό Σκι, Σκι Αντοχής, Σκι με Χιονοσανίδα, Ορειβατικό Σκι, Σκι με Έλκηθρο, ή Όχήματα Χιονιού καθώς και μπορείτε να ενοικιάσετε τον εξοπλισμό σας. Ενοικιάσεις Εξοπλισμού Επίσης, διαθέτε Σαλέ, και Κατάστημα Χιονοδρομικών Ειδών

 

Εκδρομές - Αλιεία - Camping - Βοτανολογία

  • Περιφεριακός δρόμος Λίμνης Πηγών Αώου
  • Βάλια Κάλντα (Δυτική πρόσβαση)
  • Οροπέδιο Πολιτσές, Χιονοδρομικό Κέντρο Μετσόβου 
  • Οροπέδιο Ζυγού, Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου
  • Λίμνη Πηγών Αώου
  • Ποτάμια: Αώος, Μετσοβίτικος, Ανηλιώτικος

Καταφύγιο Μαυροβουνίου, Λίμνη Πηγών Αώου, Βάλια Κάλντα

Καρακόλι, Οροπέδιο Πολιτσές

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Μετσόβου παρουσιάζεται το νοτιοανατολικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με επίκεντρο τους δύο κύριους φυσικούς σχηματισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου: τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου (Βάλια Κάλντα) και τις πηγές του ποταμού Αώου ενώ αξιόλογο μέρος της θεματικής του αφιερώνεται στον οικισμό του Μετσόβου. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις ανθρώπινες δραστηριότητες και στις ασχολίες των κατοίκων στο παρελθόν και σήμερα καθώς και στις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτύξουν οι επισκέπτες της περιοχής.

Μια γεύση από το Μέτσοβο...